Bespaar geld op verzekeringspremies: handige tips en strategieën

15 Jun 2023

Bespaar geld op verzekeringspremies: handige tips en strategieën

Verzekeringen kunnen een duur kosten, maar het is een noodzakelijk kwaad als je bescherming tegen financiële risico's wilt hebben. Gelukkig zijn er manieren waarop je geld kunt besparen op je verzekeringspremies. In dit artikel geven we je enkele handige tips en strategieën om op verzekeringspremies te besparen. 

Voordat je begint met het kijken naar verzekeringen, is het belangrijk om de juiste dekking te bepalen die je nodig hebt. Als je meer dekking hebt dan waar je naar op zoek bent, zal dat je verzekeringspremie verhogen.

Koop meerdere beleidstypes

Een van de beste manieren om op de verzekeringspremies te besparen is door meer beleidstypes te kopen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen aan mensen die meerdere beleidstypes kopen. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 20%. Dus als je een woning-, auto-, levens- of gezondheidsverzekering hebt, kun je overwegen om je allemaal bij dezelfde verzekeraar te kopen.

Stel een hoge eigen risico in

Het instellen van een hogere eigen risico is een andere manier om op verzekeringspremies te besparen. Als je akkoord gaat met een hoger eigen risico, betekent dat dat je meer zelf betaalt als je een claim indient. Aan de andere kant, als je een lagere eigen risico instelt, zal de verzekeringsmaatschappij meer betalen als je een claim indient, maar je premie zal ook hoger zijn. 

Let op de kortingen

De verzekeringsmaatschappijen bieden vaak verschillende kortingen zoals leeftijdsgebonden kortingen, kortingen voor goede bestuurders en kortingen voor mensen die hun verzekeringen online afsluiten. De verzekeringsmaatschappijen bieden je ook kortingen als je een goede rijgeschiedenis hebt. Als je geen claims hebt ingediend in de afgelopen 3 jaar, krijg je een korting van 10% tot 25%. 

Vergeet niet om te vergelijken

Het vergelijken van verschillende verzekeringsmaatschappijen is een andere goede manier om op de verzekeringspremies te besparen. Kijk niet alleen naar de verzekeringspremies, maar ook naar de kwaliteit van de dienstverlening en de dekking. Door verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken, kun je de beste deal voor jouw situatie krijgen. 

Volg een veiligheidsplan

Veiligheid staat altijd bovenaan de prioriteitenlijst, vooral als het gaat om verzekeringen. Als je de veiligheidsmaatregelen volgt die door de verzekeringsmaatschappijen worden voorgeschreven, kun je een korting krijgen op je verzekeringspremie. Dit omvat het installeren van beveiligingsapparatuur zoals brandmelders, beveiligingsalarmen en brandblussers.

Gebruik dit artikel als je op zoek bent naar manieren om op verzekeringspremies te besparen. Door te kopen meerdere beleidstypes, het instellen van een hogere eigen risico, kijken naar kortingen, vergelijken van verzekeraars en het volgen van een veiligheidsplan, kun je geld besparen op de verzekeringspremie. Neem de tijd om de beste verzekering voor je situatie te vinden en zo veel mogelijk te besparen.